Meiden MA2 pakken volle winst

Afgelopen zaterdag speelde VCH MA2 haar 3e competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen 2024-2025 thuis in de FBK-hal tegen AMVJ Martinus MA2.

Helaas werd de vorige wedstrijd tegen een sterker Atalante met 4-0 verloren. Dus de focus ligt nu op competitiewedstrijd 3 vandaag, 5 oktober 2024 tegen AMVJ Martinus MA2 uit Amstelveen. Lara en Nora moesten om 13:00 uur een wedstrijd fluiten.

VCH MA2 is bijna compleet. Helaas kan Evy er niet bij zijn.

De 1e set begint heel goed. De meiden van VCH MA2 staan meteen aan en volgen goed de bal. Iedereen gaat voor elke bal en het zijn leuke rally’s. De stand gaat gelijk op, VCH MA2 en AMVJ Martinus MA2 zijn aan elkaar gewaagd. Doordat de meiden elkaar helpen in het veld, goede afspraken zijn gemaakt en de aanvallen goed opbouwen zorgt ervoor dat VCH MA2 net iets beter in de wedstrijd zit en de 1e set met winst pakt: 25-22. Dit is een super lekker begin en de meiden doen het fantastisch.

In de 2e set gaat het precies hetzelfde. Goede services, mooie duiken om toch de bal weer over het net te krijgen en af en toe een beetje geluk. Coach Mark ziet 200% inzet van de meiden en daar wordt hij heel blij van!. Ook waarop er getraind wordt, is duidelijk terug te zien in deze 2e set. Niemand staat vastgeplakt aan de vloer. Iedereen volgt het spel en doet heel goed mee. Ook de 2e set wint VCH MA2. Stand 25-21.

In de 3e set gaat het weer gelijk op. Aan het einde staat het 24-21 voor VCH MA2. Helaas worden er 3 slordige foutjes gemaakt. En dan wordt het spannend. Gaat AMVJ Martinus deze 3e set winnen en komen zij terug in de wedstrijd? Het wordt 25-25 en 26-26. Coach Mark volgt het spel gespannen en gunt de meiden deze 3e set en dus de overwinning van deze wedstrijd. Gelukkig scoort VCH MA2 de volgende 2 punten en dus de setwinst 28-26. De winst is er, maar de 4-0 overwinning zou fantastisch zijn.

AMVJ Martinus beseft dat er geen winst meer in zit vandaag. Dat zie je ook terug in hun spel in de 4e set. VCH MA2 wint de 4e set dan ook met 25-17.

De meiden mogen trots zijn op dit spel en hun inzet. Als VCH MA2 zo blijft spelen, kunnen ze ver komen in deze 1e helft van de competitie.

Volgende week zaterdag 12 oktober 2024 speelt VCH MA2 uit om 10:00 uur in Haarlem tegen Spaarnestad MA5.