VCH Heren 4 dichtbij zege

Afgelopen vrijdag vertrokken 6 spelers en 1 coach van H4 richting de Yvonne van Gennip hal in Haarlem voor een wedstrijd tegen Spaarnestad Heren 14 (!).
Hoewel Heren 4 op papier 10 spelers heeft moest vanwege een scala aan redenen toch een beroep gedaan worden op Danique van Heren 3. Een vertrouwd gezicht want Danique speelde vorig seizoen nog in Heren 4.

Door het ontbreken van 2 spelverdelers moest weer teruggevallen worden op het 5-1 systeem wat ondanks de vele zweetdruppeltjes door Koos weer prima werd opgepakt.
Met de vertrouwde middens Marcel en Anjo en buitenaanvallers Piet en Danique, aan Gerco de taak om de diagonaal positie in te vullen.
Jan kon zich helemaal uitleven in rol van coach, een taak die hij met overgave vervulde.

De 1e 3 sets gaven zo’n beetje allemaal hetzelfde beeld te zien. De teams waren aan elkaar gewaagd waarbij VCH zelfs vaak de leiding pakte.
Maar met het einde in zicht, bij de zogenaamde big points, ging het 3 keer mis.
Een verkeerde pass, een ketser, een slechte setup of een uitgeslagen bal, noem het maar en het gebeurde. Net iets te vaak om het Spaarnestad echt lastig te maken.
Alle time-outs werden door Jan benut en met een stortvloed aan aanwijzingen werd de ploeg telkens weer het veld in gestuurd. Maar het mocht niet baten (25-20, 25-22, 25-23).

In de 4e set werd dit wel even rechtgezet. Spaarnestad bezweek onder de service druk en dat zorgde ervoor dat set 4 met groot verschil gewonnen kon worden (15-25).
Niet geheel ontevreden stapte H4 van het veld en liet zich de versnaperingen in het sportcafé goed smaken.

Zaterdag staat een uitstapje naar Oegstgeest op het programma voor een wedstrijd tegen VCO H2. Met hopelijk iets meer basisspelers deze keer, al zal het debuut van Thijs (de 3e Eckhart), waar erg naar uitgekeken wordt, nog even op zich laten wachten.