Teleurstellende competitiestart van Loogman VCH H1

Na een moeizaam eerste seizoen in de Promotieklasse heeft Loogman VCH Heren 1 er alle vertrouwen in dat dit jaar meer successen behaald zullen worden.

Ten opzichte van vorig seizoen is het team qua samenstelling weinig veranderd; iedereen is gebleven, op één speler na, Tim heeft afscheid genomen.
Hierdoor ontstond wel een te kort op de middenpositie. Helaas gaat Heren 1 met alleen Stef op midden het niet redden. Daarom moest binnen de selectie worden gerouleerd.
Peter heeft de vacature op de middenpositie op zich genomen. Frank neemt het liberoshirt over van Peter. Youri zal Frank zijn plek als pass-loper overnemen en Milan verhuist naar de diagonaal.
Met een nieuwe trainer/coach Sergiu lijkt de selectie klaar voor mooi seizoen.

Na een aantal trainingen en drie oefenwedstrijden, waarvan twee in de beker, is er een duidelijke stijgende lijn te zien, ondanks alle positiewisselingen.
De zoektocht naar een extra middenaanvaller was ook succesvol; Jesse Meijers keert na 15 jaar terug in het shirt van VCH.

Op zaterdag 19 oktober begon Heren 1 eindelijk aan de eerste competitiewedstrijd.
Er valt veel te vertellen over deze bijzondere wedstrijd, maar de details laten we achterwege.
In de eerste set ontving Heren 1 op opmerkelijke wijze een rode kaart, wat resulteerde in verlies van de 1e set.

In de tweede set werd bij 5-5 een administratieve fout ontdekt, waardoor Heren 1 zijn punten verloor en het ineens 6-0 stond, daarna kwam het ook niet meer goed.
De derde set wist Heren 1 zich echter te herpakken van de chaos en won deze set overtuigend.
In de laatste set leek het er lang naar uit te zien dat Heren 1 er een 5e set ging uitslepen. Maar helaas had de scheidsrechter minder zin in een 5e set waardoor de tegenstander er alsnog met de overwinning vandoor ging.

Heren 1 zal deze wedstrijd snel willen vergeten en zich richten op de volgende wedstrijd op 6 november. In deze wedstrijd zal Jesse zijn debuut maken tegen koploper Novo.