VCH Dames 2 boeken winst op Armixtos D3

Op zaterdag 19 oktober stond de tweede competitiewedstrijd van VCH dames 2 alweer vroeg op het programma. Om 11:00 uur startte de wedstrijd in de eigen FBK-hal. De eerste wedstrijd werd vorige week met 4-0 gewonnen van Spaarnestad, deze keer waren de dames van Armixtos D3 te gast.

Dames 2 heeft een aantal nieuwe gezichten in het team: Fiona (spelverdeling) en Rianne (passer-loper) zijn na heel wat jaren weer terug bij VCH. Ryanne is de nieuwe versterking op het midden overgekomen vanuit dames 1 en Jülide (libero) is weer terug bij VCH na een aantal jaren bij Spaarnestad te hebben gespeeld. Het team staat onder de deskundige en enthousiaste leiding van trainer/coach Marco Holdorp.

De eerste set begon zeer overtuigend. Dames 2 liet zien zin te hebben in de wedstrijd en er werd direct geconcentreerd begonnen aan de wedstrijd. Door een goede pass kon spelverdeler Lisa alle aanvallers netjes bedienen. Een paar rake klappen van Ryanne vanuit de middenpositie en slimme ballen van Yvette zorgden voor een flinke voorsprong. Armixtos had lange tijd geen antwoord op de servicedruk van VCH, coach Marco zag een overtuigende winst in de eerste set: 25-16.

In de tweede set was het wedstrijdbeeld volledig omgedraaid. Armixtos had een aantal andere speelsters opgesteld en ze kregen grip op het spel van de Hoofddorpse dames. De pass kwam niet meer goed aan en het werd rommelig bij de thuisspelende ploeg. Een set om snel te vergeten: 13-25 voor Armixtos.

Coach Marco besloot in te grijpen en bracht een aantal frisse speelsters in het team. Ondanks een wat rommelig begin van de set, begon het team langzaam maar zeker weer wat beter te draaien. De buitenaanvallers Rianne en Tessa begonnen steeds beter in de wedstrijd te komen en ook de pass kwam weer beter aan bij spelverdeelster Fiona. Een redelijk overtuigende winst in de derde set: 25-18.

In de vierde set bleven de Hoofddorpse dames geconcentreerd, waardoor er de hele tijd een redelijk ruime voorsprong op het scorebord stond. Door een paar goede verdedigende acties van de jonge libero Jülide, lukte het Armixtos maar moeizaam de bal op de grond te krijgen. Met een aantal alerte acties aan het net van Denise, trok VCH dames 2 uiteindelijk ook de vierde set naar zich toe: 25-20, een 3-1 overwinning!

Makkelijk ging het zeker niet, maar de vier punten zijn binnen!

Komende zaterdag staat weer een nieuwe ronde in het bekertoernooi op het programma, in Haarlem.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is 5 november, dan mag VCH dames 2 op bezoek bij MOVE.